Verhalen en scenario schrijven

cinetolfoto2cinetolfoto0cinetolfoto1

iedere twee maanden start een nieuw blok in Cinetol, Amsterdam

Cursus verhalen en scenario schrijven

Je hebt een goed idee voor een proza-verhaal of een scenario maar kan niet de rust vinden het uit te werken?

In deze cursus wordt in een korte reeks lessen een handvat gegeven voor het schrijven van een kort proza-verhaal of een scenario. Het is mogelijk om blanco in te stappen of een eigen project mee te nemen.

Er wordt ingegaan op verhaalstructuur. Verschillende draaipunten. De dynamiek van personages en hoe deze zich op verschillende momenten in het verhaal weer opnieuw tot hun doel moeten verhouden: in een goed verhaal krijgen de personages ‘wat ze wensen maar niet wat ze verwachten’. Er wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van krachtige beelden en detail.

Gewerkt wordt met technieken die tot meer vrijheid in het schrijven kunnen leiden en grotere concentratie. Vervolgens leer je hoe je voor jezelf weer een goede redacteur kunt zijn en alles een kop en staart kunt geven. Ook wordt – binnen de veiligheid van een set ijkpunten – de groep uitgenodigd om feedback op de teksten te geven zodat deze scherper worden. Je leert hiermee om kritiek positief om te buigen en te gebruiken.

Inschrijven voor Verhalen en scenario schrijven

Ester Eva Damen is filmmaker met een achtergrond in de beeldende kunst. Ze volgde naast de Filmakademie (scenario & regie) en een master aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten (film/video) een schrijversvakopleiding. Ook adviseert ze kunstenaars die een tekst over hun eigen werk willen ontwikkelen.

Cursus: dinsdag-avonden 19.00 tot 20.30u
iedere twee maanden start een nieuw blok
min 3 – max 10 deelnemers
E15,- per les. ; NL94 INGB 0004846679 t.n.v. Stichting la Jetée
inschrijven en info: stichtinglajetee@hotmail.com

Locatie: Cinetol
Tolstraat 182, 1074 VM Amsterdam
www.cinetol.nl

cross-over projecten