Werkperiode in de NDSM Kunststad Amsterdam

We bieden een werkperiode van 2-3 maanden aan in een gastatalier in de NDSM Kunststad in Amsterdam. De werkperiode is bedoeld om kennis te maken met de kunstscene in Amsterdam, te werken in een creatieve omgeving en een project te ontwikkelen volgens een projectvoorstel.

De werkplek (tegen een door de kunstenaar te betalen vergoeding) bestaat uit een compacte cabine die toegang geeft tot een werkvloer die gedeeld wordt met 4 andere makers (geen slaapgelegenheid). We hebben geen fonds maar kunnen een brief verzorgen om beurzen aan te vragen en kunnen eventueel ondersteuning bieden bij het vinden van een verblijfplaats voor deze periode.

We zijn met name geïnteresseerd in kunstenaars en ontwerpers die oog hebben voor duurzaamheid en milieu en die zowel aan ontwerp of concepten werken als met materialen, omdat de werkplaats is ingericht voor houtbewerking en laswerk.

December 2022 – Januari 2023 (Geboekt)

Februari 2023 – April 2023 (Geboekt)

Juni – Juli – Aug 2023 (Open Call)

Neem bij interesse contact met ons op via ons contactformulier en we sturen de volledige informatie toe.

De gastcabine (4.50×3.50×3.50×1.65m) opent met schuifdeuren naar de algemene werkplaats (de totale ruimte inclusief kantoor, keuken, toilet is 144m2). De gastcabine is niet bedoeld als aparte studio maar als plek om je terug te trekken met je spullen en kunst aan het einde van de dag. Verwacht andere kunstenaars en ambachtslieden om met je samen te werken in de algemene werkruimte. Er is veel bedrijvigheid in de NDSM Art City: een complex van ateliers met expositieruimte, onder één groot dak, een voormalige scheepswerf. Geen overnachting.

Gedeelde werkruimte

cross-over projecten