Online – Verhalen en scenario schrijven

Woensdag  17.30 – 18.30u
iedere maand start een nieuw blok                                                                

Cursus online: Na inschrijving ontvang je een link. Lees meer.

Je hebt een goed idee voor een proza-verhaal of een scenario maar kan niet de rust vinden het uit te werken?

In deze cursus wordt in een korte reeks lessen een handvat gegeven voor het schrijven van een kort of lang proza-verhaal of een scenario. Het is mogelijk om blanco in te stappen of een eigen project mee te nemen.

Er wordt ingegaan op verhaalstructuur. Verschillende draaipunten. De dynamiek van personages en hoe deze zich op verschillende momenten in het verhaal weer opnieuw tot hun doel moeten verhouden: in een goed verhaal krijgen de personages ‘wat ze wensen maar niet wat ze verwachten’. Er wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van krachtige beelden en detail.

Gewerkt wordt met technieken die tot meer vrijheid in het schrijven kunnen leiden en grotere concentratie. Vervolgens leer je hoe je voor jezelf weer een goede redacteur kunt zijn en alles een kop en staart kunt geven. Ook wordt – binnen de veiligheid van een set ijkpunten – de groep uitgenodigd om feedback op de teksten te geven zodat deze scherper worden. Je leert hiermee om kritiek positief om te buigen en te gebruiken.

Ester Eva Damen is filmmaker met een achtergrond in de beeldende kunst. Ze volgde naast de Filmakademie (scenario & regie) en een master aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten (film/video) een schrijversvakopleiding. Ook adviseert ze kunstenaars die een tekst over hun eigen werk willen ontwikkelen.

cross-over projecten