Window_Archive – Rinzo Rinzo

Vanaf 26 oktober 2020

In de etalage is het werk te zien van de in Amsterdam gevestigde kunstenaar en singer/songwriter Rinzo Rinzo.

 

N’importe quel jour fera l’affaire pour moi”

Elke dag is goed voor mij” is geen titel van een film maar het zou zomaar kunnen natuurlijk.

In deze Corona crisis is het opnieuw zoeken naar nieuwe mogelijkheden, want ons leven is totaal verandert door dit gevaarlijke virus. Deze titel heeft natuurlijk wel iets dualistisch want onze hele maatschappij staat op z’n kop. Je kunt veel aspecten negatief of zorgelijk ervaren maar ik probeer toch nieuwe mogelijkheden te zoeken.

Onze band zat ineens zonder optredens maar we vonden nieuwe podia zoals: balkonbingo’s, livestreams, in bossen en weiden, Atriums van flatcomplexen, en bij de kade van de NDSM-werf pont. Allemaal plekken waar we zonder corona nooit hadden gespeeld. Bij de pontconcerten, met gelukkig veel mooi weer dit voorjaar, hebben we ook veel nieuwe muzikanten ontmoet. Ons netwerk heeft zich in een hele korte tijd enorm uitgebreid, heel erg bijzonder om mee te maken.

Als kunstenaar zat ik, tijdens, en na de lockdown, ineens veel meer thuis dan normaal, waardoor ik tijd had om mijn huis te schilderen, en veel meer portretten te maken dan ik normaal zou doen. Gedurende de lockdown heb ik meer mensen gebeld, veel meer gechat en leren zoomen. Kortom, ik ben geen digibeet meer, en kan nu beter met allerlei computerzaken overweg.

cross-over projecten